KLASSIEKE EIERSALADE

Wat smeer ik het liefst op mijn brood? Zelfgemaakte klassieke eiersalade!
Ik ben zo een fan van dit recept, daarom deel ik hem graag met je.

Ingrediënten

  • 10 eieren
  • 3 el Zaanse mayonaise
  • 0,5 el kerriepoeder
  • 0,5 el ketchup
  • Cayennepeper
  • 0,5 tl mosterd
  • Peper en zout
De ingrediënten
De ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren in 10 minuten gaar in een pan met water en een klein beetje zout vanwege de verse eieren. Daarna laat je de gekookte eieren schrikken door de eieren koud te spoelen onder de kraan of zeg boe. ; )
  2. Pel daarna de eieren en leg ze in een bakje met koud water totdat ze helemaal zijn afgekoeld. Scheid dan het eigeel en het eiwit in aparte kommetjes.
  3. Mix het eigeel helemaal fijn, zoals op de foto. Meng daarna het eigeel met Zaanse mayonaise, ketchup, kerriepoeder, cayennepeper, mosterd, peper en zout. Proef en voeg toe totdat het op jouw smaak is!
    Dat is mild of lekker spicy.
  4. Snij het eiwit in stukjes en doe het dan bij het eigeel. Daarna hoef je alleen nog maar te roeren met een lepel en is de zelfgemaakte klassieke eiersalade klaar!

Tip van Kim: serveer de heerlijke eiersalade op een broodje met als finishing touch rucola!

Extra tip van Kim: Voeg een fijngesneden rode ui toe, voor een extra bite!

De eieren koken

Stap 1

De eieren pellen

Stap 2

De klassieke eiersalade eindresultaat

Eindresultaat

Wat smeer jij het liefst op je brood?

LIEFS KIM

2 Reacties

  1. Jet
    10/01/2020 / 08:44

    Ziet er heerlijk uit! Hmmmm!

    • lifebykim
      Auteur
      11/01/2020 / 18:21

      Hi Jet,

      Inderdaad, echt een aanrader!

      Liefs Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *