OREO TAART

Deze week heb ik Oreo taart met Tony’s Chocolonely gebakken. WAUW! Ik heb lang niet meer een taart gebakken die ZO lekker was! Ik kreeg zelfs een 10 van mijn moeder. Het is zeker de moeite waard om dit recept te maken. Maar pas op, hij is verslavend lekker!

INGREDIËNTEN

DE BODEM

  • 300 gram Oreo’s (2 rollen)
  • 100 gram roomboter

DE VULLING

  • 300 gram pure chocolade
  • 250 milliliter slagroom
  • Reep Tony’s Chocolonely karamel zeezout

BENODIGDHEDEN

  • Mixer
  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Pannetje

DE TAART

  1. Maak de Oreo’s in de mixer fijn. Smelt ondertussen de roomboter in de magnotron en roer deze door de Oreo’s.
  2. Bekleed een bakvorm met bakpapier, verdeel de Oreo’s over de bodem en druk deze stevig aan. Zet de bodem van de Oreo taart ondertussen alvast in de koelkast.
  3. Breek de pure chocolade in stukjes en breng deze samen met de slagroom zachtjes aan de kook. Als de chocolade is opgelost, kan je deze over de bodem gieten.
  4. Breek de reep Tony’s Chocolonely in verschillende stukjes over de taart. Zet de Oreo taart minimaal 2 uur in de koelkast om hard te worden.

Tip van Kim; strooi over de taart wat zeezout! Dan is het pas écht een smaak beleving!

Ga jij ook de Oreo taart bakken?

LIEFS KIM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *