DEKBEDOVERTREK DIY

Zoals jullie weten hou ik ontzettend veel van DIY projectjes. Dit keer is het een dekbedovertrek! Op dit moment is olijfgroen een van mijn lievelingskleuren. Alleen het probleem is dat er nergens een dekbedovertrek is in de kleur; olijfgroen. Dan zit er maar een optie op, zelf verven!

VERVEN

De eerste stap was om een wit, simpel, katoenen dekbedovertrek te kopen. Deze hadden ze bij de Ikea voor niet duur, namelijk €9,99.

Om het dekbedovertrek te verven, is er speciale olijfgroene verf nodig. Deze hadden ze bij de Kruidvat de Dylon Olive Green Machinewas Textielverf (één potje is €9,95). Toen alles gekocht was, kon het verven beginnen!

DE STAPPEN

1. De eerste stap is om het dekbedovertrek vochtig te maken en dan in de wasmachine trommel te stoppen. De huls moet verwijdert worden van de verpakking, dan de deksel eraf en de bol boven op het dekbedovertrek neerzetten.
2. Draai dan een volledig wasprogramma op 40°C.
3. Draai daarna nog een wasprogramma van 40°C, met wasmiddel. Zorg er wel voor dat de bol uit de wasmachine trommel wordt gehaald!
4. Laten drogen en wachten op het eindresultaat!

Stap 1
Stap 2 en 3

VOOR WELKE STOFFEN IS HET GESCHIKT?

Deze textielverf is geschikt voor katoen, linnen en viscose. Op mengingen met synthetische stoffen krijg je een lichter kleurresultaat. Pure synthetische stoffen kunnen niet worden geverfd. Doordat de naaigaren vaak pure synthetische stof is wordt daar de kleur niet opgenomen. Dus houd er rekening mee dat de naden vaak de originele kleur behouden!

HOEVEEL TEXTIELVERF HEB JE NODIG?

Met één pakje verf je 600 gram stof in een diepe kleur of maximaal 1,8 kg in een lichtere kleur. Daarom is er voor het dekbedovertrek voor 2 pakjes verf gekozen. Hierdoor wordt de kleur intenser en is er geen kans op vlekken!

Wat vind jij van het eindresultaat?

LIEFS KIM


Delen: