KERSEN-KRUIMEL CAKE

Het Coronavirus is je vast niet ontgaan. Net als iedereen zit ik ook de avonden thuis, omdat er vrij weinig meer open is. Daarom ben ik aan de bak gegaan! Letterlijk en figuurlijk ; ). Na het snuffelen in de kast zag ik bloem en kersen staan, een super combinatie voor een kersen-kruimel cake! Benieuwd naar het eindresultaat? Lees dan snel verder.

INGREDIËNTEN

VOOR DE CAKE

  • 150 gr amandelspijs
  • 150 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • ¼ tl zout
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 150 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 500 gr kersen zonder pit in pot

VOOR DE KRUIMELS

  • 60 gr boter
  • 85 gr witte basterdsuiker
  • 100 gr bloem
  • snuf zout
  • ½ tl vanille suiker

BENODIGDHEDEN

  • Mixer met garden
  • Springvorm
  • Spatel

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 160 ℃. Smeer de springvorm in met boter en bloem. 
  2. Doe het spijs, de boter, basterdsuiker en het zout in een kom en klop het geheel romig (ongeveer 5 minuten). Voeg de eieren één voor één toe en klop deze luchtig door het beslag.
  3. Meng de bloem en het bakpoeder in een andere kom en zeef deze in gedeeltes boven de kom. Hierdoor wordt het lekker luchtig.
  4. Spatel dit daarna voorzichtig door het beslag. Doe het beslag in de springvorm en verdeel daar de ontpitte kersen over. Daarop kan nog een beetje paneermeel voor de natheid.
  5. Smelt voor de kruimels de boter in een steelpannetje en meng deze met de rest van de ingrediënten tot een kruimelig geheel. Verdeel de kruimels over de kersen.
  6. Bak de cake in ± 50 a 60 minuten klaar. Laat hem kort afkoelen. Verwijder de springvorm na 10 minuten en dan kan het proeven van de kersen-kruimel cake beginnen!
CAKE
VOOR
CAKE
NA

Tip van Kim: zorg voor tijdens het opeten voor 1,5 meter afstand.
Safety first!

CAKE
LIEFS KIM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *