OMA’S JAN HAGEL

Vorige keer had ik het over de appel-boterkoek van mijn oma. Nu ga ik het hebben over mijn oma’s Jan Hagel! Dit heerlijke koekje is voor elk tijdstip van de dag en dus een heerlijk tussendoortje. Benieuwd naar het recept? 
Scroll dan snel naar beneden.

INGREDIËNTEN

  • 250 gram patentbloem 
    (beter en fijner van kwaliteit)
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel

BENODIGDHEDEN

  • Bakplaat
  • Mixer met deeghaak
  • Bakpapier of een silicone mat
  • Deegroller

BEREIDINGSWIJZE

  1. Verwarm de oven voor op 175 ℃.
  2. Voeg de boter en suiker samen. Mix het met een deeghaak fijn. Daarna voeg je de bloem en kaneel toe. Mix het met een deeghaak totdat je het als een bal kan maken. 
  3. Leg de bal op het bakpapier of een silicone mat, ik heb een silicone mat gebruikt. Deze is namelijk herbruikbaar!
  • Rol dan daarop het deeg uit tot een lap van ongeveer 3 à 4 mm dik. Probeer een mooie rechthoekige lap te maken.
    Tip van Kim: Bestuif de deeglap tussentijds opnieuw met wat bloem zodat het niet aan de deegroller blijft plakken.
  • Bak de Jan Hagel in de oven dan voor 10 minuten, na die 10 minuten bestrooi je de Jan Hagel met wat suiker. Daarna hoeft het nog maar 10 minuten in de oven.
  • Als het klaar is snij je de Jan Hagel gelijk is stukjes, klein of groot, wat jij wilt! Voilà oma’s Jan Hagel is klaar!

Ga jij ook een keer oma’s Jan Hagel maken?

LIEFS KIM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *