SLAGROOMTAART

Sinds kort ben ik een groot fan van Cees Holtkamp, de beste banketbakker van Nederland. Laatst heb ik zijn slagroomtaart recept gemaakt. Mmmm….
Benieuwd naar het recept? Lees en kijk dan snel verder!

Ingrediënten

Kapsel

  • 4 eieren
  • mespuntzout
  • 100 gram kristalsuiker
  • 5 gram geraspte citroenschil
  • 90 gram bloem
  • 10 gram maïzena

 Rum Trempeersiroop

  • 300 gram kristalsuiker
  • 100 gram water
  • 30-60 gram bruine rum

Taart

  • het kapsel
  • 500 gramslagroom
  • 50 gram fijne tafelsuiker
  • 150 gram abrikozenmoes of -jam
  • vers fruit

Bereiding

Kapsel

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren met het zout, de suiker en de geraspte citroenschil au bain-marie luchtig op. Zeef de bloem en de maïzena en spatel dit erdoor. Vet een taartvorm van 25 cm diameter en 5 cm hoog in met boter en giet het beslag in de vorm. Bak het kapsel 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen.

Rum Trempeersiroop

  • Doe het water en de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Roer goed door totdat alle suiker is opgenomen. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  • Voeg de bruine rum naar smaak toe. In het recept staat tussen de 30 en 60 gram. Begin met weinig rum en voeg toe totdat je het lekker vindt. Onbeperkt houdbaar.

De taart

  • Snij het afgekoelde kapsel horizontaal in drie plakken. Klop de slagroom stijf met de suiker. Bestrijk de onderste cakelaag met een dikke laag slagroom. Verdeel hier vers fruit naar keuze over!
  • Leg hier nog een laag kapsel over en besprenkel met rum trempeersiroop en bestrijk met abrikozenmoes. Leg hier de laatste laag kapsel bovenop en besprenkel die ook met rum trempereersiroop. Bestrijk de taart rondom met slagroom. Spuit tot slot wat rozetten slagroom op de taart en versier hem met vers fruit!

Benieuwd naar mijn eindresultaat?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *