VALENTIJNSDAG

Het is je denk ik niet ontgaan, maar binnenkort is het Valentijnsdag! Overal op de televisie, radio, internet en kranten zie je ‘de dag van de liefde’ voorbij komen. Maar wat is het eigenlijk en waar komt het vandaan?

14 FEBRUARI VALENTIJNSDAG

Elk jaar wordt er op 14 februari Valentijnsdag gevierd. Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Maar waar komt het eigenlijk vandaan?

Bloemstuk

HET ONTSTAAN

Hoe Valentijnsdag precies is ontstaan blijft altijd onduidelijk. Mijn favoriete verhaal is dat Valentinus stiekem ging trouwen. Een Romeinse soldaat met een gelovig christelijk meisje, terwijl dit niet mocht van de keizer. De keizer dacht dan dat zijn soldaten niet meer goed voor hem zouden vechten, als ze eenmaal getrouwd waren. Ze zouden dan maar steeds met hun gedachten bij hun vrouw zijn. Valentinus vond de liefde belangrijker dan de wetten van de keizer. Doordat Valentinus ging trouwen, volgde er meer. Als straf liet de keizer Valentinus onthoofden. Vlak voordat hij stierf smokkelde hij een briefje uit de gevangenis voor zijn vrouw. Er stond op: “Van jouw Valentijn”.

Tot vandaag de dag schrijven geliefden dit vaak op een Valentijnskaart, zodat degene voor wie de kaart bedoeld is niet weet wie de afzender is. Vandaar de naam Valentijnsdag.

RODE ROZEN

Mijn ouders hebben een rode rozen kwekerij, Rodenburg Roses. Mijn moeder vindt het altijd leuk om bloemstukken te maken van de rozen. Nu Valentijnsdag inzicht is, is het natuurlijk leuk om een bloemstukje te maken voor een geliefde!

Volgende week ga ik samen met mijn moeder bovenstaand bloemstukje maken. Benieuwd naar hoe dit prachtige bloemstukje in elkaar wordt gezet?
Kom dan volgende week weer een kijkje nemen. Wie weet verras jij jouw geliefde ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *