WORTELCAKE

Wortelcake, je ziet het steeds vaker voorbij komen. Maar wat zit er eigenlijk allemaal in en hoe maak je het? Benieuwd naar hoe makkelijk het recept te maken is, lees dan snel verder!

INGREDIËNTEN

  • 125 g boter
  • 200 g suiker
  • 3 eieren
  • 200 g Koopmans Boerencakemeel
  • 2 tl kaneel
  • 100 g ongebrande notenmix cranberry rozijn
  • 200 g wortels (geraspt)
  • 250 g mascarpone
  • 75 g poedersuiker

BENODIGDHEDEN

  • Cakevorm 25 cm (ingevet)
  • Beslagkom
  • Mixer met garden

BESLAG

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop dan de boter met de suiker romig. Hoe romiger, hoe beter!
  3. Klop er een voor een de eieren door.
  4. Spatel er de wortel, notenmix, cakemeel en kaneel door. Bewaar nog een beetje van de notenmix, want deze heb je nodig op het eind!
  5. Verdeel het beslag in de cakevorm en bak de wortelcake in ongeveer 50 minuten mooi, bruin en heerlijk gaar.

    Tip van Kim: Controleer of de wortelcake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Komt de prikker er droog uit? Dan is de cake klaar!

ROOMTOPPING

  1. Klop de poedersuiker door de mascarpone.
  2. Bestrijk de wortelcake met mascarpone en bestrooi met de heerlijke notenmix.
  3. Dan is de wortelcake klaar om uit te serveren.

BON APPETIT!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *